dneska tu máme další recept, tentokráte budeme péct nekynutou domácí pizzu.
Co ta to budeme potřebovat:
- Hladkou mouku cca 250g
- Vodu
- Tři lžíce oleje
- Špetka soli
- Lžičku kypřícího prášku do pečiva
- Kečup
- Šunka/slanina/měkký salám
- Paprika
- Rajčata
- Strouhaný sýr
- Do mísy si prosejeme hladkou mouku, přidáme hrnek vody, tři lžíce oleje, špetku soli a lžíci kypřícího prášku. Poté vše smícháme. Pokud je těsto spíše vodovaté, přidáme mouku. Pokud těsto nejde míchat a je tam hodně mouky přidáme vodu. Těsto přelijeme, mělo by se pomalu táhnout, na plech.
- Na neupečené těsto dáme kečup (Doporučuji ten kečup dát na těsto přes lžíci, aby kečup "nezajel" do těsta.). Na kečup přidáme ostatní ingredience, jako je salám, paprika, rajče. Úplně na vrh přidáme sýr.
- Plech s pizzou dáme do trouby. Pečeme na 100-150°C, cca 30-45 minut. Pizzu v troubě kontrolujeme aby se nepřipekla.
Žádné komentáře:
Okomentovat