neděle 21. července 2019

Náplně do dortů a potěr dortu

Ahoj ahoj ahoj,

dneska tu mám náplně dortů a na potěr dortu.







jako první

Lipánkový krém

  • Mascarpone
  • tvaroh
  • 2 šlehačky 30-40%
  • Zakysaná smetana 16%
  • cukr moučka dle chuti
  • Vanilkový pudink "Ole" bez vaření


      1. Šlehačky si vyšleháme a přidáme mascarpone, tvaroh a zakysnou smetanu
      2. Přidáme pudink Ole bez vaření a ochutíme moučkovým cukrem.


Krém Nutela

  • 1 mascarpone
  • 2 šlehačky 30-40%
  • Nutella dle chuti
  • Čokoládový pudink „OLE“ bez vaření – dle tuhosti
        1. Šlehačky vyšleháme a přidáme mascarpone
        2. Přidáme čokoládový pudink podle tuhosti, a nutellu dle chuti


Ganáž – náplň i potření dortu
  • šlehačka ke šlehání - 30-40% 200g
  • Čokoláda Lidl 200g
        1. Šlehačku si dáme do hrnce a necháme přivést k varu
        2. Mezi tím si čokoládu nakrájíme na kostky nebo na menší půlky a dáme do misky
        3. Když šlehačka přijde k varu(ani nemusí úplně k varu, ale aby byla horká), tak jí nalijeme na čokoládu.
        4. Necháme 1-2 minutky ulehnout a poté vymícháme, až nám vznikne čokoládová "kaše"
Pokud chceme dělat "mantinely" v dortu, aby nám krémová náplň nevytekla, ale i na potření dortu, tak si ganáž připravíme alespoň 1-2 hodiny předem a dáme do lednice.

Pokud byste chtěli  s něčím poradit ohledně toho jak co udělat, stačí napsat do komentářů.



Tak to by bylo ode mně vše.
Mějte se dobře.
A čau

Sleduj mě na:
Instagram: SvětknihsTerí
Facebook: Svět knih s Terí
Databáze knih: Svět knih s Terí

Youtube: Svět knih s Terí

Žádné komentáře:

Okomentovat