dneska tu mám náplně dortů a na potěr dortu.
jako první
Lipánkový krém
- Mascarpone
- tvaroh
- 2 šlehačky 30-40%
- Zakysaná smetana 16%
- cukr moučka dle chuti
- Vanilkový pudink "Ole" bez vaření
- Šlehačky si vyšleháme a přidáme mascarpone, tvaroh a zakysnou smetanu
- Přidáme pudink Ole bez vaření a ochutíme moučkovým cukrem.
Krém Nutela
- 1 mascarpone
- 2 šlehačky 30-40%
- Nutella dle chuti
- Čokoládový pudink „OLE“ bez vaření – dle tuhosti
- Šlehačky vyšleháme a přidáme mascarpone
- Přidáme čokoládový pudink podle tuhosti, a nutellu dle chuti
Ganáž
– náplň i potření dortu
- šlehačka ke šlehání - 30-40% 200g
- Čokoláda Lidl 200g
- Šlehačku si dáme do hrnce a necháme přivést k varu
- Mezi tím si čokoládu nakrájíme na kostky nebo na menší půlky a dáme do misky
- Když šlehačka přijde k varu(ani nemusí úplně k varu, ale aby byla horká), tak jí nalijeme na čokoládu.
- Necháme 1-2 minutky ulehnout a poté vymícháme, až nám vznikne čokoládová "kaše"
Pokud chceme dělat "mantinely" v dortu, aby nám krémová náplň nevytekla, ale i na potření dortu, tak si ganáž připravíme alespoň 1-2 hodiny předem a dáme do lednice.
Pokud byste chtěli s něčím poradit ohledně toho jak co udělat, stačí napsat do komentářů.
Tak to by bylo ode mně vše.
Mějte se dobře.
A čau
Sleduj mě na:
Instagram: SvětknihsTerí
Facebook: Svět knih s Terí
Databáze knih: Svět knih s Terí
Youtube: Svět knih s Terí
Žádné komentáře:
Okomentovat